Høns der passer til Egegaarden

af maj 27, 2019Familieliv0 Kommentarer

Lad os præsentere Egegaardens nye beboere.

Hvid sussex

Kyllinger i Hvid sussex og Whandot sort/sølvrandet i stor. 
Senere kommer der Skånske blomsterhøns til besætningen også

Det er høns der giver æg og dejligt med kød, så derfor passer de bedre ind på vores gård. Isa Brown som vi havde tidligere (og stadig har lidt af) er en fin høne hvis man bare vil have æg. Der er ikke så meget kød på dem. Trods det har vi nu alligevel slagtet nogle af dem og lagt i fryseren. De er fine at koge til høns i asparges eller til suppe. Der er fint med brystkød på, de skal blot koge i mange timer inden de er møre.
Husk at der er STOR forskel på en kylling som du køber i supermarkedet, kontra de som vi har her.
Vores er HØNS det vil sige de er ældre, og de er ældre (kylling-høns).
Jeg skriver det her for der er mange mennesker der fejlagtigt tror at de kan koge en høne i 30 minutter så er den mør. Den går ikke når det er en stor suppehøne som er vokset op ude på landet, hvor den har haft et dejligt liv.
Jeg tænker jeg vil skrive et indlæg om det emne senere.

Men her er de så de nye damer og herre, for vi vil da gerne kunne nuppe os en hanesteg i ny og næ.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere