Opbevaring af brød

af feb 13, 2019Husholdning0 Kommentarer

Mange har spugt mig om hvordan man opbevarer brød så det kan holde sig længe.
Jeg har skrevet indlæg om netop dette emne for år tilbage og de indlæg kan findes ved at skrive “Brød, opbevaring” i søgefeltet og så kommer de frem.

Men en god ting kan man ikke sige for tit, så derfor tager vi den gerne igen, men blot med lidt nyt info trods alt.
Indlæggene er nemlig fra 2015 og 16, så der er jo sket lidt på den front.

Jeg har i dette indlæg valgt at dele brødtyperne op i købe-brød og hjemmebagt brød for der er forskel på hvorpå man skal behandle brødet.

Hjemmebagt brød
Vikel et rent viskestykke omkring og læg det i en brødkasse.
Derved bevares brødtes fugtig.
Skal brødet holde sig frisk længere end 1 uge brug da en plastpose udover også.
Den pose kan sagtens anvendes til flere brød, da den ikke er direkte i berøring med brødet

Købe-brød
Købe-brød er ofte pakket i pose mens det er halvlunt. Det gør at der opstår kondens i posen og det fremmer mugningsprocessen.
Mange oplever at deres brød mugner hurtigt, og det er så ærgerligt når man lige har øbt det og så går der et par dage – så er det muggent- øv.
Men ved at bremse mugningsprocessen kan det holde længere.
Læs blot her hvordan.

Når du kommer hjem fra indkøb med dit “nye” brød vil jeg anbefale at du straks tager det ud af posen og paker det i et rent viskestykke- Det skal have luft.
Derfra er fremgangsmåden den samme som ved hjemmebagt brød.

Mange supermarkeder er begyndt at have brød som IKKE er pakket i plast, men hvor man selv skal tage en handske på for at ligge brødet i en pose.
Det er for såvidt også en glimrende idé, men her kan du lige så godt tage et rent viskestykke med hjemmefra og vikle om DIT brød og sætte prismæret på viskestykket.
Så spare du en plastpose for miljøets skyld.

Rugbrød med Dalarhvede og svedjerugkerner

På billedet ovenfor ser du mit nybagte rugbrød bagt med en lille smule Dalarhvede. Jeg er som altid spændt på at smage det.
Brødet er her ved at køle af inden det bliver svøbt i viskestykke, og lagt i brødkassen.
Jeg venter egentlig med at tage brødene ud af formen når det er koldt. Så har det “sat sig” og går ikke i stykker.
Det kan til tider godt være svært at vente med at spise af det til det er helt koldt, for det dufter så dejligt når brødet lige er kommet ud af ovnen.

Håber det var hjælp til jer alle som har spurgt og andre interesseret.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere