Grubestegte stege

af aug 3, 2018Madopskrifter0 Kommentarer

Da vi forleden havde besøg fra det store udland serverede vi stege som blev stegt i jorden i små gruber.
Det gjorde vi blandt andet fordi der er forbud mod brugen af grill, grundet tørken, og fordi kødet bliver så lækkert af det.

Når man steger i gruber, skal man grave et hul i jorden, ca. 50-70 cm dybt. Derefter lægges der sten som afgrænser det “ovn” område man skal bruge. Det er nemlig stenene der bestemmer varmen i gruben. Jo flere varme sten des varmere er gruben.
Nå hullet er gravet og stenene lagt. tændes op med brænde og grillkul (grillkul kan undlades og blot brug brænde i stedet).
Nu ligges der sten over hullet og lad brændet og kul være i ca. 1 time. Derefter er stenene gennemvarme og klar til at fungere som ovn.
Dog tages kulle op og lægges ved siden af.

kulene er taget op og der er klar til stegene

steg er lagt i den ene side

Kulene tages op i den anden side

stegene er lagt ned og steger nu i ca. 6 timer

Der lægges jord over gruben og stegen steger stille og roligt i jorden.

Stegene tages op 
Se nu her. Stegene er taget op og skåret for. 
Vi har valgt at stege 1 nakkesteg, 1 røget skinke, og 1 dyrekølle.
For at nakkestegen og dyrekøllen ikke skulle blive tørre havde vi lagt baconskiver over.
Skinken var der et godt lag spæk på i forvejen så her var der ingen grund til at komme yderligere fedt ved.
Tilføj billedtekst

Som tilbehør fik vi salater.
Deet hele var lækkert og kødet var godt mørt.
Mums det kan anbefales hjemme i jeres haver, når I skal hvae gæster. Det er sjovt og det er anderledes og så sviner det ikke i køkkenet. Det kan især anbefales når nu sommeren er så varm og tør, og der er forbud mod at bruge grillen mange steder. Her har du fuldstændig styr på varmen og der er ingen gnister der kan antænde nogen steder.
Så bon appetit
og rigtig god weekend til jer alle.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere