Så lægger vi kartofler

af maj 10, 2018Have6 Kommentarer

Min mand har invisteret i nye maskiner til vores lille gård. Vi er nu totalt med på noderne syntes vi da selv.
Se nu her hvor snapt det går med at lægge kartofler.

Der testes

Der lægges under kyndig opsyn af min mand

Så er vi igang

Stedet hvor disse kartofler lægges er ikke hos os, men hos en bekendt som i øvrigt er grøn af misundelse over, at min mand har købt en sådan lækker og modernet maskine.
Vi siger naturligvis tak til Mogens og Mathilde for at vi måtte prøvekører maskinen på deres mark.

Traktoren I ser på billedet er ikke vores, men Mogens og Mathildes. vi har en næsten magen til, den er bare uden førehus..
Hos Mogens og Mathilde blev der lagt lidt over 300 kartofler på lige knapt et kvarter. Mathilde var ekstremt glad for nu skulle hun ikke går og bukke sig for at lægge kartoflerne ned i jorden. Så Mathilde jeg tror vi kommer igen med maskinen, når der skal lægges flere kartofler.
Håber kartoflerne smager jeres lille familie 🙂

300 kartoffelplanter er det der skal til for at kunne brødføde en landbofamilie et år.
Det tal har jeg både fra min farfar, men også fra en ældre landmand fra Møn. Når der er 2 uafhængigt af hinanden som siger det, så må det jo være fordi der er noget om det. Jo vi kan lærer meget af de som ved havd de taler om, nemlig dem der har prøvet livet.

6 Kommentarer

 1. fru Jensen

  Vi har også en lignende kartoffelsætter, den er virkelig en velsignelse, når man har gået med enden i vejret og puttet kartofler i jorden eller været den der graver. Sønnikke har lige sat ca. 1,8 km række kartofler, godt vi ikke skal sætte dem med håndkraft.

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Kirsten
  Ja det går jo som en leg med at få lagt kartofler når man har en sådan maskine. Du kan tro jeg ved hvordan det er når man gå dér med rumpen i vejret ;).
  Jeg må da lige sige at det er noget af et stykke din søn har fået lagt. Det er så flot.
  Jeg tænker at han må have nok til hele familien, nu.
  Hvis du læser mit indlæg for i dag, så har vi ikke lagt så stort et stykke, men dog kun 400 planter. Uden at vide det så er der nok mellem 150 og 200 meter, så der er lang vej op til din søns 1,8 km. Men flot er det af ham.
  Hils ham fra husmoderen og fortæl ham at det varmer mit husmoderhjerte at der er andre end os, som bruger gamle ting og teknikker.
  De bedste husmoderhilsner
  Berit

  Svar
 3. fru Jensen

  Sønnikke har indtil flere gamle (antal ukendt) Porche Algeier traktorer,hvoraf han bruger de to og en volvo mejetærsker af ældre årgang, samt diverse redskaber til dem. Det er en fornøjelse at se dem i brug, og på vores lille stykke jord (vi har 4 tdr land, hvoraf vi dyrker de 2) er de jo rigelig store. Vi sælger ud af overskuddet fra kartofler og andre grøntsager i vores bod ved vejen og på marked på havnen. Knus og hilsner herfra. Kirsten

  Svar
 4. Husmoder

  Kære Kirsten
  Ih du har så evigt ret når du skriver at det er en fornøjelse at se de gamle maskiner i brug. Min mand er bidt af en gammel traktor og jeg tror minsandten at han slapper af når han arbejder med dem.
  Jeg skulle spørge fra min mand om det var muligt at husmoderen aflægger jer et visit, fordi han gerne vil i kontakt med andre som har den samme passion ? Hvis I bor i Jylland laver vi bare en lille tur ud af det. Det kunne også være dejligt at træffe dig, som er god til at skrive til mine indlæg, for det glæder mig oprigtigt talt.

  Som du sikkert har læst, så har vi også en lille gårdbutik hvor der er æg og andre gode ting som er fremkommet at min hånds arbejde. Vores barnebarn og jeg nyder at gå ned og åbne den om morgenen. Så sætter den lille skiltet og flaget op ved vejen og så gør vi klar til at åbne.
  Nu må jeg se at komme igang med dagens dunt. Jeg skal sige dig at jeg om lidt skal have en gang hønsekødssovs, til høns i asparges, ud af huset. Men det kan du om ikke så længe læse om på mit indlæg.

  Forhåbentlig ses vi snart.
  God dag til dig og fin familie

  De bedste Husmoderhilsner
  Berit

  Svar
 5. fru Jensen

  I skal være så hjertelig velkomne, men det bliver en lidt lang køretur, for vi bor uden for Gudhjem på Bornholm. Det kræver nok lidt mere forberedelse, men det kunne være rigtig sjovt at mødes for jeg tror vi har rigtig meget til fælles. Uhm, det lyder godt med høns i asparges, det må på menyen ret snart. Knus herfra. Kirsten.

  Svar
 6. Husmoder

  Så fik den travle husmoder tid til lige at sætte sig ved pc´ern.
  Tak for din besked 🙂

  Gudhjem- jo det er lidt vej her fra os, men ikke umuligt, og ja det kræver lidt planlægning.
  Så hvem ved måske en dag så står vi der. Vi har mange bekendte på Bornholm som tit har sagt at nu må vi komme over til solskinsøen på visit.Så jo det kunne være at vi skulle slå et smut derover til efteråret.
  Ja Høs i asparges. Du kan tro jeg fik meget positiv respons på den sovs. Jeg har altid lidt præstations angst når jeg skal lave mad til så mange mennesker. Testpanelet her havde dog ingen kommentarer til sovsen- altså andet end skynd dig at sende den ud af huset inden den bliver spist 🙂
  Du skriver at du mener vi har meget til fælles, det tror jeg også vi har.
  Det er så sjældent jeg støder på mennesker som lever som vi gør. Ikke at andre ikke syntes det er spændende, men mange syntes det er mærkeligt og nogen mener jeg bare er forud for min tid. De mener at den måde at leve på vil vende mere og mere indtog i vores samfund. Man har jo lov at håbe, ikke?
  Jeg håber snart at hører fra dig igen. Det er så skønt med kommentarer til mine indlæg.

  De bedste husmoderhilsner
  Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere