Køkkenhaven

af maj 21, 2018Have0 Kommentarer

25/3/2020
Nu kommer den gode sommer tid snart igen og snart ser køkkenhaven atter sådan ud.

På en gård som vores bør man have en køkkenhave, fordi det der de afgrøder der dyrkes dér, vi skal leve af til vinter.

I vores køkkenhave have vi de mest gængse grøntsager, så som:
gulerødder
kartofler
selleri
grønkål
rødbeder
porre (sommer og vinterporre)
løg (røde og hvide)
ærter
rosenkål
hvidkål
rødkål
bønner

Derudover har vi jordbær, rabarber, ribs, solbær, brombær og hindbær.Vores stikkelsbærbusk er desværre gået til, men tro mig, der kommer en ny om lidt. Den får vi så ikke glæde af i år, men det er også fint. Vi klare os uden.

For ikke at tale om vores frugttræer, æbler og pære

Slåen og porse kan jeg hente på “Fodsporet”, sammen med et stort udvalg af æble og pære sorter vi ikke har i haven. (Porsen laver vi snaps af)

Gitteret er sat for at ærterne kan vokse op af det.
Det gør det mere overskueligt at høste ærterne

Nyplantet afgrøder

Hønse-hygge i haven

Som I sikkert ved er jeg allerede igang med at høste af rabarberne, og om ikke så længe kommer ribs, solbær, brombær og hindbær.
De tidlige jordbær er her nu men jeg syntes ikke de giver så meget i år, så høns og andre fugle må tage de der er- De skal også leve og have tanket deres vitamindepoter op.

Som kant- pryd har vi sat lavendel. Lavendel er en funktionel plante som har været brugt igennem tiderne i landbohaver. Den kan holde visse dyr væk fra havens grøntsager. For os mennesker dufter den godt, og derfor er den velegnet til at tørre og komme i som duftposer. Duftposerne kan hænges på badeværelset, kommet ind i skabe og skuffer. Lavendel er velegnet til at ligge i mellem uldtøjet for det kan holde møl væk.

Mine uondværlige lavendel

Solbærbuske, 8 stk.

Det grønne vildnis du ser i forgrunden på det nederste billede, skal naturligvis væk. I det stykke skal vores bærbuske stå i fremtiden.
På nuværende tidspunkt står de andre steder i køkkenhaven.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere