Industrialiseringen er kommet til Egegaarden

af maj 28, 2018Håndarbejde, Husholdning0 Kommentarer

Se nu her- se hvad jeg har investeret i nemlig, en rok.

Nu går det altså stærkt for os her på Egegaarden. Vi kan næsten ikke følge med.

For en del år siden spandt jeg en del, og jeg var da også blevet helt ferm til det- øhm, når jeg altså skal sige det selv. Jeg fik da spundet en del uldgarn som jeg strikkede babytøj af til vores yngste skud på stammen. Det var projekter jeg kunne overskue.
Men ak og ve, min rok gik i stykker og det kunne ikke betale sig at lave den. 
På det tidspunkt var pengene meget små så, jeg tænker at det er grunden til jeg ikke har købt en ny.
Men nu tænker at jeg skal igang igen. Jeg har egentlig savnet det kan jeg mærke nu når der igen er kommet en rok til huse.
Når man investerer i en rok kan det IKKE anbefales at man køber en brugt, fordi de ofte kan være itu. Og det kan absolut ikke anbefales at købe en antik, med mindre den blot er til pynt. De antikke er ofte ormædt og er derfor ikke velegnet til at spinde på.
Men ikke destomindre hoppede jeg på den og købte en brugt rok. Den var desværre gået i stykker i hjulet, så skuffelsen var stor. Men nu er jeg så heldig at jeg har en mand som er snild på fingrene og han kunne heldigvis ordne hjulet. I mellemtidenhavde jeg købt en ny, så nu havde jeg 2. Vores datter ytrede ønske om også at lære at spinde, så nu har hun lånt den ene.
Men vores lille barnebarn skal jo også spinde sammen med mor og mormor, så hun har da også en rok. Hendes rok har jeg fået at en god veninde, som tænkte at den måske kunne komme i pasning hos mig.
Den gamle rok er, i følge min “rokkemand”, lidt svær at få reservedele til da det er en gammel nordisk model.
Minna Rosa spinder garn til en kjole
Min og den rok vores datter har lånt er en New Zeelandsk model der hedder Ashford.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere