Har tænkt noget

af jan 27, 2018Husholdning2 Kommentarer

Forleden dag, hvor jeg var ved at sætte en ny pose i skraldespanden, kom jeg til at tænke på at det er mange poser der er bruges om året på noget så simpelt som skrald.
Nogen dage skifter jeg 2 gange om dagen, så hvis vi siger jeg bruger 370 poser om året og 1 pose koster 0,52 kr. vil det være ca. 190,- kr. om året.
Det lyder ikke af ret meget, men sammen med andre sparetips bliver det til lidt.

Det er ikke alene penge ud af vinduet, men det er også et være svinderi på vores jord.
Hvis vi siger at 1 pose vejer 10 gr. bliver det til 3,7 kg. affald. Blot af affald fra os

I følge danmarks statestik er der 2,6 mill. hustande i DK. Det kan vi så gange med de 3,7  kg. og det giver 9620 tons affald om året i DK. Og det er bare skraldeposer uden fyld.

Den opdagelse gjorde mig lidt forskrækket og trist, men der er kun 1 ting at gøre ved det ….. det er at lade vær med at købe de poser og sortere affaldet noget mere.
Vi har nemlig muligheden for at smide vores køkkenaffald på komposten og vores plastik, pap og papir bliver nu sorteret i hver sin bunke og komme med på genbrugen når jeg engang i mellem skal ud og kører alligevel.

Slut med at købe affalds poser.
På billedet ser du hvad plastikposer kan gøre ved vores dyr. Og ikke nok med det DE FORGÅR ALDRIG I NATUREN, så kære læser tænk dig om når du næste gang tænker “jeg skal bruge ne pose”.

Billedresultat for billeder af plastikposer
plastikposer fundet i maven på en hval

Når du skal handle kan du godt træne dig op til at huske et stofnet, det er ikke så svært. Jeg spare mange penge ved ikke at købe poser.

Vi er forlængst stoppet med at købe køkkenruller, nu er det affaldsposerne der er røget ud. Gad vide hvad familien siger når mine spare-mute rammer lokumsrullerne ? 😉
BUM BUM

2 Kommentarer

 1. Jannie

  Uha 🙂 Berit, det med lokumsrullerne glæder jeg mig til at høre om hihi 😉
  Tak for nogle skønne fortællinger 🙂

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Jannie
  Du kan nok tro at der blev rullet med øjnene. Hvorefter min søn på sanrt 15 år sagde "så er det slut med at have kammerater med hjem".
  Åååhhh det bliver så godt, når og hvis jeg gør det.
  Jeg griner nu så tårerene triller ned at kinderne.
  Og tak for dine rosende ord.
  Du kan tro de varmer. Det glæder mig at I syntes det er godt at læse min blog. 🙂
  De bedste vinterhilsner
  Husmoder Berit

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere