Citron/appelsin marmelade….det skulle prøves

af jan 24, 2018Madopskrifter2 Kommentarer

Da jeg til nytår skulle lave citronfromage til dessert, havde jeg citronskrald til overs. Jeg tænkte at det måtte jeg da kunne anvende til noget fornuftigt.

Så kom jeg til at tænke på at nu hvor jeg køber økologiske citroner og de er skyllet godt kan jeg skære dem i bitte små stykker og koge dem til marmelade. så det gjorde jeg. Dog kom jeg en stor sød appelsin i også, for at tage toppen af den syrlige citron.

Det blev en lækker marmelade, men dog syntes jeg at skralderne var lidt bitre, men det kunne  sagtens spises. Jeg har desværre ikke noget billede af marmeladen, da  vi er kommet til at spise den. Og så var der også lige det ved det, at vores ældste datter løb med det ene glas.

For at vend tilbage til det med den bitre smag. Det ved jeg nu hvordan det skal tackles en anden gang.
Jeg skal bare nøjes med at rive skralden på citroner og appelsin.  Det er jo som bekendt det hvide mellem det yderste på frugten og selve kødet der er bittert.
Det er jo børnelærdom fra dengang man havde husgerning på skoleskemaet.

God dag til jer læsere.

2 Kommentarer

 1. fru Jensen

  Hvis du sætter det i blød ca. et døgn forsvinder den bitre smag fra det hvide selvom du bruger det vand det står i blød i til at koge marmeladen af. Tipset har jeg fra Den Grønne Syltebog. Vinterhilsner fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Fru Jensen
  Tusind tak for dit gode råd.
  Jeg lærer så meget nyt fra jer læsere, så kommentarer bliver modtaget med kys-hånd.
  Du kan tro dit råd vil blive brugt næste gang jeg skal lave citronfromage.
  Det er så dejligt når intet går til spilde.

  Mange tak for dit fantastiske råd.

  De skønneste Hilsner til dig fra Husmoder Berit 🙂

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere