Bearnaisesovs

af jan 21, 2018Madopskrifter0 Kommentarer

Efter mit sidste indlæg har jeg fået nogle forespørgsler på, både på facebook og på mail, om jeg ikke ville lægge min opskrift på bearnaisesovs på bloggen.
Det vil jer selvfølgelig gerne, men først skylder jeg lige at sige at det ofte er min søn Kristian der laver sovsen, når vi skal have bearnaisesovs. Dog har jeg også selv forsøgt mig og endda med gode resultater.

Bearnaisesovs (6 personer)
6 æggeblommer (pastoriseret. Dog bruger ejg æggeblommerne fra vores egne æg)
2 spsk suppe
150 gr. smør
2-3 spsk bearnaiseessens
1 tsk hakket persille

Æggeblommerne sammenpiskes med suppen i en kasserolle. Det er vigtigt, at dette gøres omhyggeligt, sovsen skiller da ikke så let. Kasserollen stilles inden i en større gryde med så meget kogende vand i, at det står op ad siderne af den lille kasserolle. De sættes over varmen og vandet skal heletiden være i bevægelse men ikke koge. 
Smørret, der skal være delt i små klumper, tilsættes lidt ad gangen og under piskning. Når sovsen begynder at blive jævn, iblandes bearnaiseessensen under fortsat piskning.
Den færdige bearnaisesovs hældes i en varm sovseskål, og persillen drysses over.

Tip: skulle sovsen skille, kan den redes ved at tilsætte lidt mælk (råd fra min søn ældste søn, Kristian).

bearnaisesovs, farseret lammekølle, råstegte kartofler og lid gelé.
Det er vore nytårsmenu hvert år


0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere