De sidste tomater

af sep 30, 2017Årets gang, Have0 Kommentarer

Nu tror jeg at langt de fleste mennesker har høstet det sidste i deres drivhuse. Men sådan er det ikke hos min datter og svigersøn, de er at drukne i tomater, som stadig sidder på panterne i drivhuset.

  Forleden kom vores datter med en pose tomater og så bedende på mig, hvorefter hun sagde “gør noget ved dem her” og rakte mig en pose med tomater. Tomaterne får for lidt lys og varme nu i drivhiset. derfor modner de deres tomater i deres fyrrum.

   Jeg bad hende sætte dem i spisekammeret, så ville jeg tage hånd om dem senere.
Det gjorde jeg så i dag efter en lang gåtur med hundende. Når jeg går med hundene får jeg mange gode ideer, og det var også her jeg tænkte at jeg ville lave en tomatpuré.

   Tomaterne var lidt runkne og havde tegn på at de skulle bruges nu.
Jeg skyllede dem, skar blomsten ud, og kogte dem med rosmarin, timian og uden vand. Uden vand fordi de var ret vandholdige inde i.
Jeg tilsatte endvidere eddike, den mørke, og lidt rørsukker
Efter kogningen blendede jeg tomaterne og kom indholdet på rengjorte og skoldet flasker.
Jeg har nu fået den lækreste puré,som jeg kan bruge til kødretter.

tomaterne kogt og blendet

Tomater p åflaske

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere