Daginstitution, hvad koster det reelt?

af aug 1, 2017Familieliv, Husholdning0 Kommentarer

Dette indlæg skal ses som en følge af indlægget “hvordan får man råd”. Det bør også ses som en af de overvejelser som gik igennem vores hoved, da vi valgte at jeg skulle arbejde i hjemmet.

Det er meget dyrt at få sine børn passet i offentligt regi, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Men hvad det reelt koster vil jeg forsøge at forklare i dette indlæg.
Det jeg ikke vil komme ind på er hvordan børnene har det med at komme i institution. Det er nemlig en anden historie. Og det vil jeg komme ind på i et andet indlæg.

Det offentlige betaler  2/3 dele af det den reelle pris for at have 1 barn i daginstitution. Det vil sige at hvis man har en forældrebetaling på 2500,- kr. pr. måned for at få sit barn passet i en offentlig institution, så koster det det offentlige yderligere 5000,- kr.
Derved bliver den oprigtige pris for 1 institutionsplads på 7500,- i alt, hvoraf egenbetalingen. Det er mange penge som fiser ud af kommunekassen hver måned. Dertil skal man jo tillægge de som har helt eller delvis friplads.

Det er mange penge for såvel forældre som for den kommunale kasse, og de penge kunne bruges bedre andre steder.
Privat: bedre råd til at den ene forældre er hjemme
Offentligt: at give vores børn en bedre skolegang og uddannelse
PENGENE FOSSER UD AF KASSEN

Men hvem skal så passe børnene kan man så spørge? Jo det skal vi da selv som forældre. Det må da tjene til alles bedste.

Og hvordan får man som forældre råd til at gå hjemme og passe sine egne dejlige børn?
Dertil kan jeg kun henvise til indlæg af den 29. juli 2017.

Jeg og min mand har klaret det i mange år og det er noget af det bedste vi har gjort for vores børn og vores samliv.
Her er ingen stress og jag.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere