Kringle

af apr 24, 2017Husholdning2 Kommentarer

I går var det som bekendt søndag, og den dagbenyttede jeg til at få gjort rent i krogene. Og der trængte i den grad til det.
I påskedagene og dagene efter har jeg ikke haft tid til at gøre de ting jeg normalt gør, fordi vi har haft gæster på besøg. Og det er altså noget sjovere at være sammen med familien end det er at gøre rent.

Når men jeg fik altså gjort rent og da det var gjort fik jeg lyst til at bage en kringle, som sagt så gjort.

tror sørme der har været mus i kringlen

Opskriften er den fra Søren ryge, så den ligger på nettet. Jeg har bare erstattet hvedemelet med ølandshvede. Det mel kan jeg tåle.
Kringlerne blev fantastisk lækre og det var nu et held jeg bagte for vi fik nemlig uventet gæster. Det var bare rigtigt hyggeligt.
Hvis der er nogen der ønsker det kan jeg godt bringe opskriften.
God bagelyst

2 Kommentarer

 1. Unknown

  Af hjertet TAK Berit <3

  For ikke så længe siden læste jeg en artikel der beskrev hvordan vores minder fra fortiden former vores selvopfattelse .
  Hver dag er fyldt med indtryk og tilfældige hændelser- nogle lader vi passere – andre får pludselig betydning fordi de vækker minder om noget der var/skete engang.
  jeg tror vi allesammen kender til disse "flashbacks"
  Og idag havde jeg ikke bare en- men flere- kun takket være dig søde Berit 😀
  Da du skrev du ville komme forbi omkring 13:30, og måske havde en overraskelse med , havde jeg ikke i min fjerneste fantasi tænkt på at dette skulle være en kringle. Kringlen som fluks – bare ved synet, satte mig næsten 40 år tilbage i tiden. For 40 år siden var jeg 5 år,jeg havde bedsteforældre og ingen bekymringer eller stress i mit liv. Den største bekymring jeg havde på dette stadie i livet , var om jeg mon fik det jeg ønskede mig til fødselsdag eller jul .
  Så idag- i denne moderne tid, hvor de fleste stresser rundt og har alt for travlt, meget bliver købt færdigt, og bagværket er det kun de færreste der bruger tid på, ellers har bageren jo de mest intetsigende men flotte kager, var jeg var et smut tilbage hos min farmor og farfar.Pludselig væltede det ind med minder og episoder jeg havde haft i deres hjem, dengang for mange år siden- kun pga en kringle som jeg ikke har smagt siden jeg var barn…Min farmor bagte altid disse skønne kringler i weekenderne, og der bredte sig en duft i hele lejligheden, og jeg kunne næsten fysisk mærke hvordan jeg følte lækkersulten og forventningen fra dengang. I guder da….den er himmelsk. Jeg husker faktisk udseendelsen med Søren Ryge, men derfra og til at bage den selv- der er langt- i min verden.
  Det var SÅ befriende at være væk fra nutiden en kort stund, og en fantastisk kærlig / rolig følelse indfandt sig i min krop mens jeg spiste dette stykke kringle. Egentlig ønskede jeg der var oceaner af kringle, for så havde jeg ikke behøvet at komme "hjem" til nutiden, lige med det samme. Min mand havde det ligesådan, hans hukommelse gik også tilbage til dengang han var dreng.
  Er det ikke fantastisk hvad en hjemmebagt lækker kringle kan fører med sig ?!…. Alt dette takke være dig i dag.

  Svar
 2. Husmoder

  Tusind tak for dine smukke ord. Jeg blev meget rørt af din beskrivelse af dine barndomsminder. Det ramte mig meget dybt. Så tusind tusind tak Majbrit og kringle skal du få 😍

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere