Egegaardens leverpostej

af mar 1, 2017Madopskrifter0 Kommentarer

Efter min skortensfejer var forbi den anden dag, har jeg nu ikke mere postej. Men det er der heldigvis råd for. Jeg må igang medbagningen igen.
Nogle af mine læsere har anmodet om min opskrift, og den bringer jeg herunder.
Grundopskriften er fra en æld-gammel kogebog som min mand har arvet efter sin mormor. Jeghar dog tilsat nogle flere ting i min favorit- postej.

Opskrift:
½kg. svinelever
1 lille løg
200 gr. fersk spæk
2 dl fløde
1 spsk. mel
2 spsk. smør
1 æg
1 dåse ansjoser
1 snapseglas billig cognac (kan undlades)
salt og peber
knivspids stødt ingefær (kan undlades)

OBS. ved gluten og laktose allergi bruger jeg laktosefri fløde. Ved glutenallergi bruger jeg ølandshvede og -/eller havregryn
Jeg bruger halvt af hvert.

lever, løg, spæk og ansjoser males i kødhakkeren. køres igennem 2-3 gange alt efter hvor grov eller fin man ønsker postejen.
Fløden røres med melet i en gryde og sættes over varme under piskning. Såsnart det begynder at tykne tilsættes smøret og gryden tages af varmen.
Levermassen røres sammen med jævningen og æg, kryderier og cognac tilsættes.
Det hele hældes i smurte bageforme og bages i ovnen på 200 gr. i ca. 1 time.
Ved brugen af brænde komfur tilses postejerne ofte, da de ofte ikke skal bage så længe, grundet den stærke varme.

Alle ingredienser er naturligvis købt hos min lokale købmand i Sandved

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere