Projekt “brug de lokale”

af jul 8, 2016Familieliv, Husholdning0 Kommentarer

Hvorfor Knuthenlund?

I går fik husmoderen meget positiv respons om projektet, og det varmer helt nede i min storetå.
Der var dog 1 som stillede spørgsmålet ” hvorfor drager du fra Sydsjælland til Lolland for at købe økologisk kød, når nu vi har en økobonde i nærheden”. Jeg svarede at det var der mange grunde til, og at jeg ville besvare spørgsmålet her.
Årsagen er den at Knuthenlund har et større udvalg af kød, og at de har svinekød fra racen Sortbrogede dansk landrace. Det kød man får fra den race er noget helt andet end den type svinekød de fleste af os kender til i dag.
Sortbrogede er en langsomtvoksende gris og er fabelagtig til at begå sig i det danske klima, og racen bliver ikke så stor.
Da den er langsomtvoksende vælger de tradiotionelle landmænd den fra. De vil heller have dem som vokset hurtigt for de kan få så mange svin igennem deres “fabrik” som muligt. Racen har ligeledes pletter og det vil den danske forbruger ikke have på deres flæskesteg, hvilket er noget frygteligt pjat. Pletterne kan man ikke smage (hvis man kan smager de bedre end tradiotionelt svinekød)
Kødet er mere fastere end det kød den almene borger kender til, men dog meget mere smagfuldt. Grisene får ikke klippet haler, og går ude hele året rundt. Smågrisene går med deres mor længere end ved de tradiotionelle producenter.

Derudover har Knuthenlund også lamme og fårekød, og det ynder vi at spise meget af. Vi er noget trætte af okse og kalvekød

Jeg køber næsten aldrig brød. Jeg bager selv, og derfor er jeg med tiden blevet meget kritisk med valget af melsorter. Knuthenlund har det mel jeg syntes om og så igen, det er dansk produceret.
Knuthenlunds melsorter er gamle danske typer. Dem kan vi, her på gården, bedst tåle i vores maver og så er de jo økologiske.

Jeg behøver i bund og grund ikke kører den lange vej til Knuthenlund, for jeg kan få varerne sendt lige til døren. Men jeg vil gerne ned i deres butik og se udvalget.

Endnu en grund er at er jeg født og opvokset på Falster og har derfor familie og venner på vejen som jeg kan besøge når nu jeg er afsted. Derved slår jeg 2 fluer med et smæk kan man sige.

Derfor den lange tur i ny og næ, men til tider vil jeg nu nok vælge at få sendt varerne for at spare på udgiften til bil.

Kort sagt kan jeg virkelig godt lide deres koncept og deres produkter. Dermed er det ikke sagt at jeg ikke vil benytte mig af andre økoproducenter. Knuthenlund har nemlig ikke fjerkræ og det kan jeg få hos en økolandmand nær ved min bopæl.
Hvis der er en økolandmand der kommer til at have de samme varer og koncept her på egnen vælger jeg da klart denne frem for Knuthenlund.
Men for mig har Knuthenlund fat i det rigtige.

Håber det var svar på spørgsmålet 😉
Tusind tak for alle jeres reaktioner.
Alle er velkommen til at skrive til mig på mail eller på facebook. Det er kun dejligt når nogen reagere.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere