Så er vi ved at løbe tør for ketchup og leverpostej, så jeg har i formiddag arbejdet i køkkenet. Hvilket jeg også ynder, jeg tror godt man kan sige at det er det bedste rum i huset og mit værksted.
Under fremstillingen af ketchup besluttede jeg at jeg ville lave lidt om på opskriften. Dels for at prøve noget nyt og dels for at bruge nogen af de krydderier jeg har haft stående længe.
Som stivelse brugte jeg kartofler.
Jeg brugte 17 mellemstore tomater
3 søde æbler
4 store kartofler (stivelse) nyhed
3 tsk. tørret ramsløg nyhed
2 tsk. basilikum (tørret) nyhed
Arbejdsgang:
Skyld tomaterne og skær blomsten fra, og kær dem i mindre stykker.
Skrald kartoflerne skær dem i små stykker.
Fjern kærnehuset fra æblerne.
Kom det hele i en gryde med ekstremt lidt vand (skal lige dække bunden) og kog det godt mørt gerne i 45 min.
Efter kogning blendes det med en stavblender.
Kom ketchupen i rengjort flasker (vær opmærksom på at det er rengjorte og skoldet godt, derved kan du slippe for at komme atamon i = sundere og du spare penge ).
så er der ketchup til et par dage |
Man kan komme mange forskellige kryderier i sin ketchup, men man må ikke forvente at smagen er den samme som den ketchupman køber.
I den kechup man køber er der en masse tilsætningsstoffer, je jeg tror at hele europas vejnet er i (E- nummere).
Såfremt man ønsker den tykkere kan man “jævne” den med kartoffelmel.
Når man kommer æbler i sin ketchup skal man huske at de gære og derfor kan denne ketchup ikke holde så længe som en ketchup uden.
Vi her i huset syntes bare at æblerne giver en mere fyldig smag.
Leverpostej
Postejen netop kommet ud af ovnen |
Der er da ikke noget så lækker som et stykke hjemmelavet leverpostej på et hjemmebagt rugbrød med hjemmesyltet rødbeder, vel?!
Mums et stykke med leverpostej
Nu til strikningen af strømper til familien og lidt til butikken |
0 kommentarer