Pebernødder

af dec 9, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

Julen står som bekendt for døren, og derfor er der travlt i mit lille køkken med julebagningen.
Idag har jeg bagt pebernødder af en opskrift fra 1729.
Opskriften har jeg fra en bog “Historien om danskernes mad i 15.000 år”.

den færdige dej klar til brug

 Den var ikke nem at trille, men jeg fandt ud af at hvis jeg strøede lidt økologisk mel på bordet gik det som smurt.
Der er ikke nogen former for hævemiddel i denne dej, men der er mange æg og det bevirker at kagerne hæver.

De lækreste Pebernødder

Jeg tror ikke denne portion rækker til jul, men så må jeg jo bare i gang igen. Hvilket ikke gør noget for jeg elsker det.
Det bedste ved at spise kager som man selv har bagt, er at man ved hvad der puttes i munden.
Og så er det vigtigt for mig at pointere vigtigheden i at anvende økologiske danske produkter i det omfang det lader sig gøre.
Min smagsdommer giver kagerne 8 på en skala hvor 10 er det bedste. Jeg må sige det er en hård dommer. Kritikken går på at de smager lidt for meget af lakrids (der er anis i). Det kan jeg gøre noget ved i næste portion.
Nu til vil jeg skynde mig at få nogle flere pebdernødder inden det er forsent.

Kilde
Titel: Historien om danskernes mad i 15000 år
Forfatter: Bettina Buhl
Bogen er udarbejdet i samarbejde mellem fødevareministeriet og Dansk landbrugsmusseum, Gl. Estrup.
Tryk: Pernille Henriksen,Hornslet bogtrykkeri

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere