Husmoderens rødkål

af dec 15, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

Jeg har fået lavet den lækreste rødkål, og familien har godkendt den.
Karakter fra de hårdere dommere (1 dårlig og 10 det bedste): 9,9999.
Jeg må sige at det er svært at få et rent 10 tal fra dommerne, men jeg håber det lykkedes for mig en dag.

Opskrift:
1 kg. rå rødkål
50 gr. andefedt (smør hvis du ikke har andefedt)
1 dl. eddike ( den klare)
2 dl ribssaft ( hvis du ikke har ribssaft kan du anvende koncentreret blandet saft)
2 spsk. sukker
1 tsk salt

Rødkålen snittes fint og svitses i fedtstoffet i en tykbundet gryde.

Tilsæt eddike når kålen er blød og faldet sammen.
Kog kålen ved kraftig varme i nogle minutter under låg.
Til saften, salt og sukker.
Kog kålen  ved svag varme i 1 time.

oplysning: Nogen tilsætter sukkeret efter indkogningen. Jeg gør det før da sukkeret bedre kan sætte smag i kålen.
Der kan altid tilsættes mere sukker og salt efterfølgende, såfremt det er nødvendigt.

Hvis rødkålen skal stå noget tid inden anvendelse skal du være opmærksom på at glasset er ekstremt rent, jeg bruger ikke ret gerne atamon, men det kan anvendes. 1 tsk. er nok til den ovenforstående portion.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere