Brændeovne og hykleri

af nov 8, 2015Familieliv0 Kommentarer

Jeg læser, dagligt og med stor interesse Berlingske tidende, kristlig dagblad og lokal sprøjten. Derved mener jeg at jeg får en god og et sagligt indblik i vores nationale såvel som internationale problemstillinger. Men jeg lærer også at være meget kritisk og det giver anledning til mange samtaleemner her i vores familie.

Tag nu bare en artikel i Berlingske i går. Overskriften hed “Præmie for at skrotte mit mordvåben”. Så tænkte jeg det måtte jeg simpelthen læse. Tænk at man nu ligefrem skal belønnes for at være morder.

Artiklen handler om at man nu kan få 2000,- kroner fra staten for at skrotte sin gamle brændeovn, fordi de, efter eksperters mening, er dødsens farlige. De afgiver simpelthen for mange partikler i vores stuer og igennem skorstenen. Derved bliver en brændovn pludselig til et mordvåben.
Jeg læste artiklen med stor interesse som altid, da jeg var færdig bad jeg min mand og søn på 12 om at læse den.
Efter vi alle havde læst artiklen sagde min mand “det er da et under at menneskeheden stadig lever”. Hvis man går helt tilbage til hulemennesket har vi alle dage været afhængig af bål, og endda bål i hulen, sidenhen i vikingehuse, og da var så vidt vides ingen skorstene eller anden form for udsugning.
Ifølge artiklen er disse brændeovne skyld i mange menneskers astma og allergiproblemer.

Min mand, søn og jeg talte om det ikke kunne tænkes at de huse der bliver bygget i dag er alt alt for tætte, hvilket gør indklimaet bliver dårligt?? Jeg tror det. Vi har aldrig boet i et nyt hus og der er ingen af os der er syge eller har astma eller andre allergier.
Derudover tror jeg at mange som har brændeovne ofte bruger vådt brænde eller affalds træ hvor der kan være limrester og andet godt i. Mange brænder mælkekartoner i deres brændeovne. Det er absolut ikke godt for vores miljø og lunger. Der er plastik i mælkekartoner, så det kan ikke tilrådes at gøre det.

Det mest morsomme i den læste artikel var at hvis forfatteren til artiklen skulle gøre brug af skrotordningen, så ville han sætte mange penge til.
Han skulle nemlig tage en fridag fra arbejde for at køre til sit sommerhus i Nordsjælland, for at mødes med skortensfejeren. Skortensfejeren skal nemlig være vidne til at brændeovnen bliver tilintetgjort. Ja det er lige før at han skal stå og se på at ejeren ødelægger brændeovnen med en muggert. Derefter skal stumperne samles sammen og køres til de endelige himmelstrøg for brændeovne, hvorefter de 2000,- kr. kan indkasseres og lige ned i lommeforet.
Problem: Det koster mange penge at tage en selvbetalt fridag, derefter er der befordringen til sommerhuset og hjem igen. Så skal der ses lidt på en anden varmekilde til sommerhuset.
Sumasumarum en kæmpe underskudsforretning.

Så vores konklussion er “vissevasse, sluder og vrøvl”. Det er ikke usundt med den dejlige tørre varme. Det er den type brænde der bruges, det der bliver fyret af i ovnene og de alt for tætte huse.

Nej se lige lidt mere på det der bliver sprøjtet ud når folk sætter sig i flyvemaskinen for at rejse til varme himmelstrøg. Det der bliver sprøjtet ud når du sætter dig i din bil.

De som er så fornuftige at have og bruge et brændekomfur (godkendt vel at mærke). bruger ikke strøm når de laver mad og de slår endda 2 fluer med et smæk, de får nemlig varme samtidige med.
De som har brændeovne og brændekomfure har ofte ikke problemer med at holde fugtigheden nede i deres boliger, tværtimod, vi kæmper for at holde den oppe. Der er ingen fugt på vinduerne her i huset.

Så fri mig for jeres hykleri og find frem til dem som virkelig forurener. Foreksempel dem som rejser på charterferier, og politikere som rejser verden rundt for at holde klima-top-møder.

Pissstt
mellem os, så kunne det være at jeg skulle gøre brug at skrotordningen, for jeg har en gammel brændeovn, som skal smides ud.
Jeg skal jo ikke holde en betalt fridag for at mødes med min skorstensfejer og ej hellere har jeg skal jeg bruge tid på at pille den ned….det er gjort. Og jeg har heller ikke en befordringsudgift, jeg er jo hjemme.
Fejeren kan bare komme og få en kop kaffe og jeg skal da med glæde hente en muggert og ødelægge den mere end den er, hvis min fejer ønsker det. Jeg vil gøre alt, eller næsten alt, for min rare skortensfejer. Og så får han også en god kop kaffe og måske en hjemmebagt kage eller et stykke brød med smør og ost. I mens kan vi jo så diskuterer hvad de dejligt mange penge skal bruges til.

måske jeg skulle ligge en lille blomst ved for de penge jeg kan indkassere fra staten?

Du spørger måske dig selv om hvad dette indlæg har at gøre på min husmor blog. Det skal jeg sige dig.
Det røre mig dybt når mennesker som jeg forsøger at leve det simple liv og bliver straffet for det af staten. Jeg ligger på ingen måder staten til byrde, med dagpenge, børnepasning, løn eller anden form for godtgørelse. Jeg passe mig selv og forsøger at være en borger som lever simpelt og uafhængigt af nogen.
Hvis et elkomfur går i stykker skal det skiftes ud med et nyt. Det er dyrt og det forurener når det skal skaffes af vejen. En gennemsnits levealder for et komfur i dag ca. 8 år. Mit brændekomfur er over 100 år og er nyrenoveret og kan renoveres mange gange endnu.
Et brændekomfur er mit arbejdsredskab og en brændeovn er vores varmekilde, vi har ikke andet. vi varmer vand på komfuret når vi skal bruge varmt vand. Bad tager vi når vi går til sport, gymnastik og i svømmehallen. Derfor mener jeg dette indlæg godt kan gå på denne blog.
God søndag til alle derude 🙂

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere