Vand-fald, dagens tip

af sep 2, 2015Husholdning0 Kommentarer

I min lille familie har vi formået at spare så meget på vores vandforbrug at vi er gået fra et forbrug sidste år  på 130 m3 til i år på omkring 80 m3 (beregnet). Det er en besparelse på 38,5 %.
Det forbrug på de 130 m3 fik mig mildest talt til at hænge oppe i lysekronen af vrede og ærgerlig blev jeg også. Forbruget var simpelthen alt alt for højt.
Gode råd var nu dyre, og noget måtte gøres. Så jeg gik systematisk i gang fra en ende af med at udtænke en spareplan.
Egentlig var det jo ret simpelt. Det handlede bare om at tænke sig om, og her for du de ting vi måtte justere på.

  • vi vasker op i hånden selv om vi har opvaskemaskine
  • ved bad
             – tænd for vandet og gør dig våd
             – sluk når du sæber dig ind
             – tænd for vandet når du er klar til at skylle dig af
  • hav en kande vand stående i køleskabet. Derved har du altid koldt vand til at drikke og skal ikke lade vandet løbe for at få vandet koldt nok
  • sluk for vandhanen når du børster tænder. Hvis der er 4 mennesker i en familie som alle lade vandet løbe ved tandbørstning er det mange liter der løber ud til ingen verdens nytte
  • Og så den lidt ekstreme. Hvis man samler regnvand kan man have en spand regnvand stående ved siden af toilettet til at skylle med ( det er dog ikke noget vi har praktiseret, men en spareidé jeg lige kom i tanke om…….hhmmm mon ikke det skal prøves ?. Hvad mon mine børn siger til det?. De er jo snart vant til lidt af hvert fra min side)
  • Bad ikke mere end nødvendigt. Mange mennesker bader alt for ofte, derved bruges for meget vand, du vasker den naturlige hudfedt af med deraf tør hud,øget risiko for hudsygdomme og øget risiko for allergier.
Vandmåleren bliver, hos os, aflæst hver mandag og tallet bliver ført ind på maalerjagten.dk. Her kan man holde justits med eget forbrug på vand, el og gas, og så deltager du i lodtrækningen om gevinster på henholdsvis 15000,-kr., 7000,- kr. eller 3000,- kr. hver måned.
Det man dog lige skal være obs på, er at det er en form for registrering, som med alt andet på internettet. Og det du indtaster kan sikker bruges til noget markedsføring eller andet!!
Du kan dog også lave dit eget skema i regneark på din pc. hvis du har sådan en. Ellers er der jo stadig noget der hedder papir og blyant.
God jagt på vandspare processen i dit hjem.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere