Landbrugskulturen der blev væk

af aug 14, 2015Familieliv, Have0 Kommentarer

I dag i tidende (Kristeligt dagblad) læste jeg at landbrugskulturen i Danmark er på vej ud af vores samfund. Dette skyltes, i følge avisen, at vi som forbruger ikke vil give den reelle pris for de varer som landbruget fremstiller og at mange landmænd har taget alt for risikable lån.
Det er jo en katstrofe.
Som jeg før har skevet i et tidligere indlæg her på bloggen så er det os som forbrugere der bestemmer hvad der skal være på hylderne i supermarkedet. Hvis vi alle begynder at købe danske, økologiske, vare vil priserne på disse falde og landbruget vil igen få kronet dage. Så enkelt er det.

Jeg er sikker på at at det der vil følge i kølvandet med et øget salg af danske produkter, er at vi vil se flere der vil og kan bo på landet. Det vil igen gøre at landsbyerne vil blomstre op og få nyt liv. Politikkerne vil være tvunget til at skabe bedre forhold for os der bor på landet og for dem som skal leve af landbruget.

En anden gevinst vi vil få er at CO2 vil bil blive reduceret, da varene ikke skal fragtes så langt.

Som husmoder og lanbokvinde er det mig der står for alt hvad der kommer husførelsen ved hos os. Og jeg går ikke på kompromis med kvalitet, økologi og danske vare når jeg handler ind én gang om ugen.
Kød og æg køber jeg ofte lokalt direkte af bonden.
Smør laver jeg selv af økolgiske vare.
Frugt/grønt er hovedsaglig efter årstiden og dansk.

Få små penge kan en familie godt leve sundt og godt, ved at handle med omtanke.

Så en lille bitte bøn til jer alle derude…… køb dansk, det er billigt det er godt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere