Husmoderens fyldige brød

af mar 5, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

Brød i en smuk pose fra tempo.dk

Her får du min egen opskrift på mini brød eller flutes om du vil.

Vask hænder og især negle grundigt med sæbe inden du går i gang.

Og husk at gærdej æltes bedst med de bare næver.

Du får ca. 14 stk ud af denne dej.

25 gr. øko gær
1 tsk. groft havsalt. (gerne læsø)
125 gr. øko. smør (gerne hjemmelavet)
6 dl. durum mel
4 dl. hvedemel
2 dl. grahamsmel
2 dl. hvedeklid
5 dl. øko. sødmælk

smuldre gæren i en bageskål sammen med salten.
mælk og smør sættes over komfur i en gryde og varm til ca. 37. grader (lillefingerprøven). Når mælken har den rette temp. hældes det over i bageskålen til gæren og salten og blandes godt. Smørret smuldres med fingrene.
Tilså gradvist melprodukterne lidt ad gangen og ælte godt til dejen slipper såvel skål som hænder.
Stil dejen et lunt sted i 1-1½ time.
tril til små brød og sæt dem på en bageplade.
Bages ved 225 grader (aldrig varmluft til gærdej, det tørre dejen ud) i 10-15 min.

Brødet er yderst velegnet til supper da du bør drikke rigeligt med væske til på grund af det høje fiberindhold.

Tips. er også velegnet til frokost brød på madpakken.

Alle mine ingredienser er økologiske i det omfang det lader sig gøre.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere