Kagecreme

af feb 13, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

I mine lagkager kommer jeg altid denne creme i.

Kagecreme, vanilie
2 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. mel
1/4 l. fløde
½ stang vanilie, korn

Æg, sukker og mel piskes godt sammen. Fløden bringes i kog tilsat vaniliekorn, fløden piskes i æggemassen. Alt hældes tilbage i gryden og gives et opkog under piskning.

Afkøl cremen til den er lunken. Derefter kan den bruges til lagkage.
Hvis det ønskes kan du tilsætte 2 spsk. flødeskum i cremen, så bliver den luftig og yderst delikat. Dette bør først ske når cremen er helt afkølet.
I denne creme kan jeg godt finde på at komme bær i. Det gør lagkagen let og lækker.
kaffecreme
Hvis du ønsker en kaffecreme tilsættes 2 tsk. kaffepulver. Lad cremen trække lidt inden brug.

Opskriften er fra min mands arve-kogebog

Husk at alle råvarer jeg bruger er, så vidt muligt, dansk produceret og økologiske.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere