Mine hurtige fødselsdagsboller

af feb 13, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

Jeg er normalt ikke tilhænger af “hurtigt” bagværk, men med disse boller gør jeg gerne en undtagelse, fordi de bare er så vildt lækre.

Vask dine hænder grundigt og rens dine negle inden du går i gang med at bage.
125 gr. smør
25 gr. gær
3 dl. sødmælk
2 spsk. sukker (kun i mine fødselsdags boller, ikke i hverdags boller)
½ tsk. havsalt
ca. 250 gr. mel
1 æg til pensling

Hæld mælken i en gryde og kom smørret ved. Varm det til det er lunt (lillefingerprøven)
Kom gæren i en bageskål og tilsæt salt. Lad gæren “smelte” i salten. Tilsæt herefter mælken og smørret.
Rør massen godt rundt således at smørret er smuldret godt. (brug klør fem, altså hænderne. Det er her du virkelig kan “mærke” dejens konsistens og har en føling med arbejdet.)
Tilsæt gradvist melet og ælt godt med hænder i dejen. Kom gradvist mere mel i til dejen slipper, er lend og lækker (må godt være lidt klistret men skal slippe hænderne).

Sæt dejen til hævning et lunt sted. Den skal hæve til dobbelt størrelse. (ca. 20-30 minutter alt efter hvor varmt der er på det sted du sætter dejen)
Ælt dejen igennem og tril bollerne. Du får ca. 25 stk af denne portion dej.
Stil ovnen på 180 grader varmluft.
Lad bollerne efterhæve i 10-15 minutter. Pisk ægget ud i en lille kop eller skål og pensel bollerne.
Sæt boller i ovnene på den midterste rille og bag dem i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Når du anvender denne opskrift får du nogle lækre luftige boller i en fart.

fødselsdagsboller

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere