Julen varer lige til ??

af feb 1, 2015Årets gang0 Kommentarer

Min ældste søn skulle til en forsinket julefrokost på sin skole, og der til skulle de hver i sær have lidt mad med.
Min søn var blevet bedt om at tage ris á la mandel med, og da han ingen køkken har lå det, for ham, lige til højre benet at spørge mor om ikke hun ville lave det.
Jeg sagde selvfølgelig ja med det samme, men jeg må sige at det er en mærkelig fornemmelse af lave julemad i slutningen af januar.
Herunder ser du billeder af ris á la mandel til 16 personer.

ris á la mandel

Færdiglavet kirsebærsovs er ikke til at opdrive på denne tid af året. Jeg havde ikke flere kirsebær i fryseren fra i sommers, derfor jeg måtte købe dessert kirsebær.
Da dessert kirsebær ligger i en tynd lage i glasset, hældet jeg det hele i en gryde og jævnet den med syltesukker. Det smagte udmærket, men dog ikke så godt som hvis den havde været hjemmelavet af kirsebærene fra haven.

Kirsebærsovs uægte

Hvordan gør jeg så?
Igen når jeg laver ris á la mandel bruger jeg opskriften fra vores gamle kogebog, og det er altid den gode fede økologiske mælk og fløde jeg bruger.
Hvis du bor i nærheden af Osted er det nærliggende at hente sin mælk på Mannerup Møllegård. Her kan du købe den friske mælk, lige fra patten, eller så godt som.

Læs mere herom på dette link

http://friskmaelk.dk/

Jeg er desværre ikke så heldig at jeg bor tæt på Mannerup Møllegård, men jeg få da en mælk der er rimelig god
4 pers.
grøden:
½ l. øko. sødmælk
75 gr. grødris

 øvrige ingredienser
50 gr. mandler
1 spsk. sukker
½ stang vanilie
½ l. øko. piskefløde

kog mælk og grødris op under omrøring til sæt gerne her vanilie kornene. Når grøden koger ligger jeg låg på og pakker den godt ind i viskestykker og sætter den i vores seng med dynerne godt presset rundt om den.
Grøden kan sagtens stå der i mange mange timer. Men se til den engang i mellem og rør lidt rundt.
Når grøden er færdig køler den af.
Smut mandlerne og hak dem fint og kom dem i grøden. Derefter piskes fløden til lend skum og kommes i grøden sammen med sukker.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere