Skidt fra kanel

af jan 26, 2015Husholdning0 Kommentarer

Af skade blive man klog er der et gammelt ordsprog der siger. Og ved du hvad kære læser?, det er bare så sandt som det er sagt.
Det er en rigtig dårlig idé at have alle sine ting samlet på ét sted. Her får du et par eksempler:

Hvis dit el selskab udbyder flere produkter, hvilket i dag ikke er unormalt, er det en god idé at takke nej til andet end din el. Fordi hvis, du mod forventning, skulle komme i knibe og ikke kan betale din regning til el selskabet, er det ikke kun strømmen der bliver lukket for, men også de andre ydelser du har sagt ja tak til. Det kunne være telefoni,internet og TV.
Hold skidt fra kanel

Bankerne tilbyder også flere produkter som du mere eller mindre kan blive presset til at købe, og hvis du på en eller anden måde rager uklar med din bank er det alt der ryger til jorden, så vær på vagt og pas godt på hvad du skriver under på.

Tag nu bare en bank som Nordea. De tilbyder at du kan blive plus kunde hvis du indskyder 25000 på en pluskonto og derved kan du få en højere rente ( fra 0,01 % til 0,125%). Nu kommer det dér med småt. Du skal ikke alene indskyde 25000, du skal også “købe” 3 andre af deres produkter, så som livsforsikring, pensionsopsparing og forsikringer.
Det regnede jeg lidt på og kom frem til at man ville får 125,- kr. om året i rente, og så kræver det ikke den hurtigste knallert på molen at kunne regne sig frem til at det hurtigt ville være en underskudsforretning, fordi de andre produkter du skal købe ved siden af er dyre end de 125,- kr. du vil få i rente.
Og ikke nok med det, du ville have alt for mange ting samlet på ét sted, og banken ville have dig lige hvor de gerne vil, nemlig i den hule hånd.
Hold skidt fra kanel

Til tider kan en udbyder komme med så godt et tilbud at man ikke kan sige nej. Det har jeg gjort med TDC de kunne servicere os med internet, telefoni og tv for 1200,- kr. mindre end det vi betalte da vi havde canal digital som tv udbyder.
De 1200,- kr. var for mig en så stor besparelse at jeg ikke kunne sige nej tak.
Besparelsen gå ikke til at øge vores forbrug, nej de ryger direkte over i opsparingsafdelingen, til dårlige tider.
Skidt og kanel er blandet sammen og det knaser lidt når vi tykker men det gør ikke noget når bare vi kan se at opsparingen vokser.

God vind derude i den store farlige jungle af gode tilbud.
Venlig Hilsen
Den økonomiske husmoder

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere