Regnskabets time er kommet

af jan 13, 2015Husholdning0 Kommentarer

 Hvis det økonomisk set skal kunne lade sig gøre, at den ene part i en familie arbejder i hjemmet, er det nødvendig at fører regnskab over alt der bliver brugt af penge.
mit regnskab er inddelt således:
Forbrug
– dagligvarer
– brandstof
– dyrlæge, foder og tilbehør
– tøj/sko
– lotto/spil (udgift og indtægt)
– andet (herunder.  ugeblade, garn/stof og andre ting)

Budget for faste udgifter:
Mange mennesker vælger at lade banken lave et budget og en budgetkonto. Jeg laver og styre selv vores, fordi banker tager et gebyr for at udfører denne service. Dette gebyr vil jeg gerne spare og bruge de penge på noget andet.
Det er i dag ingen sag at lave sådan et budget på et regneark på computeren, og det gør det også nemt at rette til.
Desuden er det også mig der betaler vores regninger, der er intet der er tilmeldt betalingsservice. Når regningerne er betalt bliver kvitteringen printet ud og klipset sammen med fakturaen og sat i en mappe. Det gør det nemt at finde dem frem hvis jeg skal bruge dem.

Derudover fører jeg nøje regnskab over vores kontoer i banken, sådan at jeg på et regneark kan se hvad der skal stå på de forskellige kontoer. Dette skal stemme over ens med bankens ellers er der en regnefejl et eller andet sted, og det kan lige så godt være bankens som min fejl. Ved at gøre sådan kan du spare mange penge som banken måske “bøffer” fra dig uden at du tænker over det.

Ved at styre vores privat budget såvel som vores erhvervs budgetter på den måde, har jeg fingrene nede  i maskineriet konstant, og jeg har fuldt ud styr på hvad der står på de forskellige kontoer.
Min bank syntes det er lidt morsomt (og yderst professionelt), at jeg uden at se på nogen skærm eller noget andet, kan sige “det er den konto der står så og så meget på, vi taler om”.

Det at fører regnskab på denne måde, gør ofte at man lige stopper op og tænker sig om en ekstra gang inden man hiver kalveskinnet op af tasken og ligger, de surt tjente,  mønter i en andens kasse. De kan jo lige så godt ligge godt og lunt i din kasse, ikke?

Efter jeg er begyndt på at styre vores økonomi på denne måde, har jeg opdaget hvor meget bankerne egentlig tager i gebyrer for alt muligt. Der er mange “skjulte” gebyrer som du opdager når du leger Sherlock Holmes og går banken efter i sømmene. De opdagelser du gør dig kan du så udemærket bruge som forhandling med banken. De er nemlig ikke så glade for at deres “gebyrer” skal se dagens lys, og vil derfor gerne lukke munden på dig som har tjek på tingene. Man kan vel næsten sige at “regnskabets time er kommet”.
Det lønner sig at gå i gang med at “nærstudere” dit privat budget og dit private forbrug. Det er ikke svært, jeg vil næsten tro at alle kan finde ud af det. Min revisor siger “hvis du kan, så kan alle”, så bare klem på, find luppen frem og kom i gang.

God arbejdslyst!

Morgendagens indlæg vil omhandle noget helt andet, nemlig opskriften på en lækker hjemmelavet mayonnaise.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere