Æbleskiver

af nov 24, 2014Madopskrifter0 Kommentarer

Traditionen tro, har jeg bagt æbleskiver som jeg ligger i fryseren. Det er en fornøjelse at kunne servere hjemmelavet æbleskiver når vi får gæster.
Mange mennesker server købe æblesiver, hvilket jo i sig selv også smager udmærket. Men der er nu noget over de æbleskiver som man selv har bagt, noget som ikke kan forklares.
Personligt tror jeg at det har noget at gøre med at jeg ved hvad der er kommet i af råvarer. Her tænker jeg på stoffer som gør skiven velegnet til at kunne holde længe. Det stof gør også at skiven bliver mere luftig end dem man selv laver.
Nå nu jeg har bagt æbleskiver, skal familien selvfølgelig have en lille mundsmag, hvilket altid bringer stor lykke. Min søn på 11 udbrød “uuhhmmm de smager bare bedre end dem man køber, og så bliver man mæt af dem”.
Det at man bliver mere mæt af hjemmegjorte æbleskiver (ja hjemmebagt i det hele taget) skyltes at der ikke er så meget luft i, og derved spiser vi ikke så meget af det. Der af får vi endnu en gevinst, nemlig det at man enten holder vægten eller at man taber sig.

1 portion dej giver ca. 60 stk.

Den opskrift jeg bruger er fra min mands mormor, og da hun desværre ikke er blandt os længere kan jeg ikke spørge hende om jeg må offentliggøre den. Så jeg våver pelsen og gør det alligevel.

Familien Naglys æbleskiver
Bagt med en hyldest til Ella Isaksen
200 gr. mel
1/4 tsk. natron
4 dl. kærnemælk
3 æg
1 spsk. sukker
2 æbler (egen opfindelse)
smør til bagning
OBS
Jeg bruger altid økologiske råvarer, da råvarerne i økologien er bedre og sundere.

Melet sigtes med natron og røres med kærnemælken, de sammenpisket æg og sukker.
Æblerne skrælles og skæres i må stykker.
Dejen fyldes i en kande, og skiverne bages straks.
Bagningen:
Når dejen er hældt i alle hullerne på æbleskivepanden kommer jeg et lille stykke æble i hver skive. Det giver skiven en dejlig smag og giver os nogle flere kostfibre. Og så er det jo oprindeligt det man gjorde i gamle dage (deraf kommer æbleskive).

Om du spare penge ved at bage æbleskiverne selv, det tror jeg næppe, men du få en sundere spise

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere