Vinter på Egegaarden

af dec 29, 2020Årets gang2 Kommentarer

Nu er vinteren snart godt i gang. Selv om vejret egentlig ikke er det vi forstår ved vinter. Det er for lunt, vi mangler frost og lidt sne. Hvis vi får det begynder det at ligne vintrene som da vi var børn.

Trods det ikke er så koldt skal vi dog stadig have lidt varme på, og vi skal jo kunne lave mad og bage. Derfor må der dagligt tages brænde ind til brændekomfuret. Hvis ikke vi tænder op i komfuret, så har vi ikke noget varmt vand, så jo der skal brænde til huse hver evig eneste dag.

Gryden på komfuret er fyldt med smeltet, bivoks. Voksen bruger vi til at  dyppe lys i. De lys er sundere for miljøet og for vore lunger. De som ikke tåler almindelige stearinlys, kan sagtens tåle vore bivokslys. 

Om vinteren finder vi de tykke, hjemmestrikket sokker frem og sivskoene, ellers fryser vi på vore fødder. 

Jeg har et par sokker der er mangen til oppe i skuffen 🙂

Vi har ikke centralvarme og varme i gulvet. Næ nej vi har vore pille ovn i stuen som varmer hele huset op, og det klare den så fint så fint. Dog kan vi på meget blæsende dage godt mærke, at vi skal have en ekstra trøje på, men det er ikke noget der genere os. Vi har jo lært fra vi var børn at man sagtens kan tage en ekstra trøje på om man fryser.

Vinterhalvåret er også der hvor vi reparerer  haveredskaber, smøre dem og klargør dem til forsommerens/ sommerens brug. Det er vigtigt at vi passer på de ting vi har, for det koster, både på CO2 kontoen og på vore forbrugskonto, at skulle købe nyt. Det kan der ikke være råd til når den ene af os er hjemmegående.

Ellers går tiden med at væve, sætte væve op, stryge/rulletøj og andet husligt arbejde. Der er dog én ting til som fylder meget i vort liv, og det er at der læses meget stor litteratur her i huset. For husmoderens vedkommende foregår det i husmoderens hjørne.

Husbonden sidder ofte ved pc´eren, hvor han ser efter billige traktordele, væve, og andet godt vi måske kan finde til en billig penge, og som vi bare ikke kan undvære.

Om ikke så længe skal vi til at lave en plan over køkkenhaven. Det kan vi godt lide at arbejde med begge to.

Jeg tror at det her bliver det sidste indlæg i året 2020, og derfor ønsker vi begge jer atter engang et godt og velsignet nytår.

2 Kommentarer

 1. signe slavensky

  Hvor har du sivskoene fra? Jeg har ledt efter en opskrift eller butik 🙂

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Signe

   Vi har købt sivskoene af sivsko.dk
   Prøv at læse om manden der laver dem. Det er en spændende historie.
   held og lykke til med dine sivsko- De er gode og meget varme.

   De bedste hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere