Et godt spørgsmål fra en ung kvinde

af apr 26, 2020Husholdning0 Kommentarer

Forleden blev husmoderen kontaktet af en ung kvinde, Pernille.
Hun havde et rigtig godt spørgsmål, som jeg gerne måtte dele med jer, for det er et genialt spørgsmål. Så tak til dig Pernille.

Her kommer det hun skrev til mig.

“Godmorgen Berit,
Har et spørgsmål, som jeg simpelthen ikke kan google mig frem til om er korrekt eller forkert.
Men straks kom du op i mine tanker, for du er den sidste husmor jeg kender som ved mere end jeg om alt i køkkenet.
Jeg har ofte tænkt på, at når jeg sætter en kylling  i ovnen med væde, bruger jeg jo væden til sovs. Men resten af væden kunne den ikke bruges til suppe? eller er det en dum idé? Eller er det kun når jeg koger en kylling jeg kan bruge det til suppe?… for tænker hvad er forskellen? det er vel bare en fond jeg lave i ovnen, eller tager jeg fejl?

Svar:
Du kan sagtens gemme den overskydende fond til supper. Det kan være sig kartoffelsuppe, brændenældesuppe, hønsekødsuppe, andre sovse hvor du lige står og mangler lidt smag til.
Jeg har også forsøgt mig med at tilsætte noget bouillon i en brøddej. Det giver brødet en helt specielt smag, i sær hvis det er brød man skal bruge til ostebord eller til madpakken. Jeg syntes dog ikke det ville være velegnet til theboller- det kræver en lidt mere sødlig smag.
Den fond er det samme som en bouillonterning. Derved kan du spare at købe disse terninger når du handler ind, så spare du også lidt på madbudgettet dér.
Så nej du tager absolut ikke fejl. En sådan fond er jo næsten guld værd.

Fonden kan kommes i en frostsikret glasbøtte eller bedre endnu i isterningebakke og fryses.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere