Egegaardens ribsgelé

af apr 12, 2020Madopskrifter0 Kommentarer

Det er nemt at lave sin egne ribsgelé, se bare her
1000 gr. knapt modne, friske ribs
2 dl. vand
1000 gr. sukker
Fremgangsmåde:
De knapt modne ribs og vand bringes langsomt i kog, og småkoger i ca. 20 min.
Bærrene sies gennem et klæde eller saftpose.
Saften måles og bringes i kog.
Tilsæt sukkeret langsomt og under omrøring.
Geleen koges sagte i 5-8 min., til dråberne falder tungt fra skeen.
Geleen skummes med en hulske, og hældes derefter på de omhyggeligt rengjorte glas. (se tidligere indlæg).
Glassene lukkes med tætsluttende dagen derpå.
Jeg tilsætter ikke atamon, da det findes på listen over mulige kraftfremkaldende produkter.
Desuden er der ingen grund til at bruge det, når blot glassende korrekt rengjorte (se tidligere indlæg hvordan det gøres).

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere