Stofservietter med personligt præg

af mar 20, 2020Håndarbejde, Syning2 Kommentarer

Coronatider eller ej, så ligner min hverdag den som den var før vi fik Corona inde for landets grænser.
Og dog, så har vi måtte udskyde husbondens 60 års fødselsdag på grund af den her forfærdelige virus som hærsker i vort gamle land.
Udskydelsen af fødselsdagsfesten har medført, at jeg har fået mere tid forærende til at lave servietter, duge og lys helt færdige. 
Duge og servietter syr jeg selv så de får et helt personligt præg. De bliver præcis som jeg gerne vil have det.
Mange har sagt “Brug dog papirsduge og servietter, det er da nemmere”. Ja det er klart nemmere, men det er også mere upersonligt og forurener mere i naturen. 
Stof duge og servietter kan nemlig bruges mange gange inden de skal videre til klude, og sidste instans er det skrald. Men det er først om rigtig mange år.
Det jeg har gjort er at jeg har klippet servietter og duge i de ønsket mål (se neden for) og derefter har jeg blot givet dem en zig zag kant. Efter en gang vask har jeg klippet kan kanten til, strøget dem og syet vore personlige mærker på.
Det med at sy mærker på er fordi vi syntes det er sjovt og personligt, men også fordi jeg til hver en tid kan se at det tilhører Egegaarden.
Den her idé er jo sagtens noget man kan lave mens man alligevel er hjemme i denne tid.
Store børn kan sagtens være med i projekt stofservietter. Det er en fin måde at lære at sy på.
Duge 2 meter
Servietter 30*30 cm.
Jeg kan desværre ikke vise dugene, da de befinder sig hos husmoderens moder, og grundet Corona er jeg desværre ikke i stand til at hente dem.

Håber at indlægget kan være til inspiration for hvad man  kan få tiden til at gå med, når nu man er hjemme alligevel. Så laver man jo noget nyttigt.

Pas på hinanden og jer selv der ude og lyt til myndighederne.

2 Kommentarer

 1. fru Jensen

  Jeg laver også servietter af gamle dynebetræk, men jeg bukker lige kanten en gang inden jeg zigzag'er den. Det sparer rigtig mange meter køkkenrulle. Her hos os er livet også stort set som det plejer, jeg har travlt med at så grøntsager og blomster til den kommende sæson. Pas nu rigtig godt på jer selv og ha' en god aften. Knus til jeg begge her fra Gudhjem.

  Svar
 2. Husmoder

  Det er så dejligt når andre kan se meningen med at genbruge. Og køkkenrullen, ja den er for længst blevet bortskaffet her på Egegaarden.
  Det der med at bukke kanten om er måske slet ikke så tosset. Det må da prøves næste gang jeg skal sy servietter.
  Hils dine fra os på Egegaarden
  De bedste Hilsner
  Husmoderen

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere