Egegaardens æbleskiver

af dec 3, 2019Madopskrifter0 Kommentarer

Æbleskiven er egentlig en “gammel kage”, som inden komfuret kom, blev kogt i svinefedt.
Den opskrift jeg fandt i mine ældgamle kogebøger måtte jo afprøves.

Æblet udkernes og skæres i skiver, da jeg ikke har en speciel kniv til at skære kernehuset ud med, valgte jeg at skære æblestykkerne i både.
Til min dej har jeg naturligvis brugt kærnemælk som jeg får fra smørproduktionen, og mel jeg selv har kværnet.
Mindre kan også gøre det, og jeg tror at skiverne bliver udmærket.
Derefter hældes æblerne i dejen, og kommes i gryden med den varme fedt, og koges til de er brune på begge sider (vend dem nænsomt).

Og vupti, så har du de lækreste sprøde æbleskiver.

God appetit.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere