Sweatre, strikkefasthed, matematik og kemi

af nov 18, 2019Håndarbejde, Strik0 Kommentarer

Som det ses ovenfor har jeg strikket 3 sweatre. Opskriften er kun lavet til voksenstørrelse, men ved at strikke i tyndere garn og bruge tyndere pinde ændre størrelsen sig.

Den store og den mindste er strikket i xl, og den mellemste er strikket i en garntype der tykkelse- mæssigt set ligger mellem den lille og den store sweater.
Den mellemste er stikket i størrelse medium.

Når man skal lave noget i strik som man vil lave større eller mindre er det simpelt matematik der skal til for at beregne hvor meget eller hvor lidt der skal slås op af masker, eller hvor meget der skal bruges af garn.
Det er strikkefastheden der afgør hvor stort tøjet bliver.

Jeg har engang strikket en babytrøje, som oprindeligt var strikket i meget tyndt garn, men som jeg strikkede i meget tykt garn. Den kunne passe en stor voksen mand da den var færdig, og det var også meningen.

Så hvis du ser et stykke tøj du gerne vil lave i din størrelse, men opskriften kun er i børnestørrelser, så er der råd for dette.
Det er som det ses ovenfor også gældende når det er den anden vej.

Som husmoder bruger jeg dagligt matematik og kemi (læs også indlæggene om bagning og sæbesydning). Brugen af matematik og kemi er bare ikke noget der tænkes så meget over når jeg arbejder med det.

Så fik jeg lige manet til jorden at det at være husmoder absolut ikke er “a peace og cake”, men et job som kræver lidt baggrundsviden om hvad man kemi og matematik.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere