Hjemmesyede lagner

af jul 8, 2019Håndarbejde, Syning5 Kommentarer

Jeg hører til dem som er meget træt af stræklagner i bomuld. Jeg har egentlig aldrig brudt mig særligt om dem, men i en snæver vending har de jo fungeret til det formål de skulle.
Men de tider med stræklagner er nu en saga blot her på Egegaarden, for jeg har investeret  i hør som jeg nu er ved at sy lagner af.

Jeg har syet en stikning i kanten af lagnerne, og de er nu klar til at komme i vaskemaskinen på kogeprogram, så de kan krympe det de nu skal.
Jeg af erfaring at hør cirka krymper 10 %, derfor har jeg medregnet det inden jeg klippede længderne af.
Jeg har givet 1200,- kr. for 12 meter ren hør i stof 2000 i Næstved, så det giver en pris per lagen på 300,- kr. eksklusiv tråd og arbejdsløn.
Men men men de lagner vil højst sandsynligt holde vores liv ud, hvis de bliver behandlet korrekt.

I stof 2000 i Næstved kender de mig og de ved at jeg kun ønsker kvalitet. Når jeg på mange andre områder er ekstremt nøjsom, nyder jeg til gengæld at købe kvalitet, når det gælder ting som skal have en længere holdbarhed.

Lagner er nu blevet vasket og jeg har syet en fin kant.
Jeg lagde lagner på sengen i går og vi har sovet noget så dejligt på de nye lagner.
Jeg ved vi bliver glade for dem.
Nu gælder det indkøb til dyne og hovedpudebetræk. Derpå vil jeg have mellemværk, som jeg selv hækler.

Mellemværk

5 Kommentarer

 1. Tina Villien

  Du er altså bare en tusind-kunstner. Er vild med det.
  Har også leget meget med tanken om at vores næste sæt sengetøj, skal være hjemmelavet, MEN et dynebetræk måler (hos os) 140×200 cm og når jeg har købt stof har det målt 140 cm i bredden og så er der jo ikke meget til søm kant. Må tilstå at jeg ikke har undersøgt muligheden for bredere stykke stof. Hvad siger din erfaring?

  Svar
 2. Husmoder

  Kære Tina
  Undskyld mit sene svar, men det er den travleste årstid for os nu.
  Du ved med køkkenhaven, høst og meget andet sjovt.
  Jeg køber mit stof, hør, i stof 2000 i Næstved og det måler 150 cm. i bredden. Så der skulle ikke være nogen problemer i at få det bredt nok.

  Vi er meget glade for vores hørlagner. De er lækre bløde og yderst behagelige at ligge på.

  Svar
 3. Tina Villien

  Er det den rustikke okø-tex hør eller det lidt tyndere og blødere hør stof du har brugt? Var i Stof2000 i Næstved i dag. Syntes den rustikke virkede lidt stiv i det, mens jeg var lidt bekymret for om den bløde er slidstærk nok som lagen og forhåbentlig holde vores levetid ud. Bliver den rustikke hør mere blød efter vask, tørretumbling og strygning? Ved du det? Købte ikke noget, da de alligevel ikke havde den mængde, jeg skal bruge .
  Mange hilsner fra Tina

  Svar
 4. Husmoder

  Den rustikke hør bliver meget mere blød ved brug og vask, så vær ikke bange for at den er for stiv. Det er den naturlige rustikke jeg bruger og finder den lækker blød.

  Svar
 5. Tina Villien

  Tusind tak for dit svar. Har gået og grublet mens jeg ventede på dit svar 😉 og syntes mere og mere at det bløde virkede meget skrøbeligt.
  Mange hilsner fra Tina

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere