Hjemmelavet superlim

af mar 18, 2019Husholdning6 Kommentarer

Hvorfor gå og købe det lim man kan få i byggemarkeder og lign.?
Det er der slet ingen grund til. Jeg her nu lavet en lim som er enormt stærk. Ja stærkere end jeg havde regnet med. Den er så stærk at vi måtte have en skruetrækker lirket ind i samlingen for at skille de klodser ad vi havde brugt som test på limen.

Limen her er virkelig nem at lave og så er den slet ikke farlig for dig og dine omgivelser.
Her får du opskriften på en sund, super god og billig lim, som også er velegnet til børn.

Til ca. 2½ dl. lim skal du bruge
1/4 kop hvedemel
½ kop koldt vand
1 kop kogende vand
1 tsk. rismel
evt. ½ tsk. atamon (kan undlades)

Kom en 1/4 kop hvedemel og 1 tsk  rismel kommes i en gryde og blandes.
tilsæt 1/4 kop koldt vand, og rør godt så det ikke klumper.
Kom det sidste kolde vand i og rør rundt i massen til den er jævn.
Sæt gryden på kogepladen og tilsæt 1 kop kogende vand. Kog massen ved svag varme til det tykner og bobler op.
Tag gryden af varmen og lad den køle af inden den hældes på glas.

hjemmelavet superlim

Limen kan holde sig i ca. 4-6 uger i køleskab. Ønskes en længere holdbarhed kan man tilsætte atamon. (se ovenfor)

Det er en god idé at sætte et mærkat på glasset for at familien ikke skal tro at det er en kold hvid sovs der står i køleskabet.

Skulle dine børn komme til at spise limen sker der intet ved det.
Jeg har netop limet vores datter og Svigersøns skulptur fra Sydafrika, som var knækket under transporten, og det holder rigtig godt.

God arbejdslyst.

6 Kommentarer

  1. Amie Andersohn

    Kan man bruge noget andet end rismel

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Amie

      Jeg har ikke prøvet med andet, men jeg føler mig overbevist om at man også kan bruge kartoffelmel eller hvedemel.
      Det er stivelsen der gør udfaldet.
      Jeg tænker om du vil lade det komme an på en prøve og give besked med dine erfaringer.

      De bedste hilsner
      Husmoderen, Berit

      Svar
  2. Marianne Husballe Kristensen

    Bliver limen klar, når den er tør?

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Marianne

      Ja den bliver klar, men ikke så maget at man ikke kan se at der er limet.

      De bedste hilsner
      Husmoderen, Berit

      Svar
  3. Jytte Gulla Larsen

    Min mor brugte ægge hvider når hun ville lime mærkater på øl flasker Mvh Jytte

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Jytte

      Ej hvor sjovt.
      Lavede din mor selv øl?
      Eller var det mærkater til andet indhold i flaskerne?
      Piskede hun blot æggehviderne stive og smurte det på?

      Tusind tak for dit indlæg.

      De bedste husmoderhilsner

      Berit,

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere