Vi slagter høns

af jun 13, 2017Husholdning0 Kommentarer

Vores gamle høns var blevet gamle. De var næsten holdt op med at lægge æg og jeg har mange æggekunder som spørger efter gode danske æg fra høns som har et godt liv, måtte jeg se resliteterne i øjnene og slagte dem.
Men så er det jo godt vi har fået et nyt hold som kan overtage æglægningen. Dem skriver jeg om senere, for dette indlæg skal handle om slagtningen af de gamle høns.

Katrine og hendes veninde ville lærere at slagte høns, så derfor havde jeg arrangeret at de skulle komme og gøre det under kyndig vejledning af mig.
Katrine har set jeg har gjort det mange gange men hun har aldrig været med til at gøre det.

Det kræver lidt forberedelse at slagte høns. Øksen skal være slebet, der skal koges rigeligt med vand, og hønsene skal indfanges, forbered stedet hvor plukningen skal foregå (se nedenfor i teksten).
Nå de ting er i orden kan man begynde.

Når hovedet er hugget af, skoldes hønen ved blot at dybbe den i det kogende vand. Nu kan fjerene nemt fjernes uden at ødelægge skinnet. Hvis fjerene ikke kan trækkes af med let hånd dybbes fuglen igen i det kogende vand. Gentage denne proces til alle fjer er kommet af.

Det er hyggeligt at plukke høns. Her kan der snakkes om mange ting mens man plukker. Man kan kort sagt ikke foretage sig andet mens plukningen står på.

De unge igang med at plukke

og der plukkes

indvolde tages ud, og Hønen ordnes og klargøres til fryseren

Når hønsene er plukket er det tid til at tage indvoldene ud. Det gøres veda t man skære hønen op lige over endetarmen. Derefter kan man med lethed trække indvoldene ud.
Kråsen ordens grundigt, den kan spises. Hjerte og lever ligges ved hønen i frostposen.
fødderne skæres af og smides på møddingen/ kompsoten.
Fuglen skylles grundigt inden den ligges i pose.

Vi tog de små kommende æg fra (ligger inde i hønen) og kogte dem (det er blommer) og spiste dem til frokost.

Børn kan sagtens være med i det arbejde det er at slagte høns. Vores barnebarn var med under hele processen og hun fulgte med med stor interesse.

Den samme aften fik de høns hos vores datter og svigersøn. Derved kunne børnene få hele processen med. Det at høns ikke bare giver æg, men det er også mad.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere