Kringle, opskrift

af apr 25, 2017Madopskrifter0 Kommentarer

På utallige opfordringer bringer jeg nu opskriften på den kringle jeg bager.
Opskriften er fra en TV udsendelse med Søren Ryge og den ligger offentlig tilgængeligt på nettet. Der har jeg fundet den, men jeg husker godt udsendelsen.

her er opskriften så:
1 pk. gær
lidt salt
1 kop lunken vand
3 spsk sukker
3 æg
330 gr. smør
450 gr. sigtet Ølandshvede ( det bruger jeg i den originale opskrift er der brugt almindelig hvedemel)

gæren smuldres i en skål. opløs salt i den lunkne kop vand og tilsæt det i gæren. kom sukker og æg i skålen. Smuldre smøret i. Rør lidt rundt med en ske og lad det stå på køkkenbordet i ca. 30 min. Den skal arbejde.

Tilsæt nu melet lidt efter lidt mens der æltes. Den skal æltes rigtig godt …bukkes og foldes, bukkes og foldes.
Stil den til hævning et lunt sted 1 time.

ca. 10 min. før tiden er gået laves remoncen af:
225 gr. smør
225 gr. sukker
kardemomme eller kanel
Smelt smør, sukker og kardemomme/kanel i en gryde til en tyk masse.
Dejen rulles ud på køkkenbordet til ca. 50*70 cm.
Skær den i 4 stykker (på langs). Den skal være ca 3 mm. tyk.

Hæld remoncen i midten af de 4 stykker. og læg lidt rosiner  på. Luk nu stykkerne ved atfolde de 2 langsider på hvert stykke sammen. Enderne foldes ind under.
Sæt kringle-stængerne over på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade. Når du flytter stænglerne over på bagepladen kan de godt være lidt “levende”.

Start ovnen på 225 grader.

Lad nu stængerne hæve i  30 min. et godt lunt sted.
Pensel dem med æg og drys med hakket hasselnødder og sukker.

Når kringlerne sættes i ovnen sætte den ned på 220 grader og bages i 13 eller 14 eller 15  eller 16 min. Det er ikke til at sige hvorlænge de skal bage. Det er forskelligt fra ovn til ovn. Men pludselig er de bare færdig, så forlad ikke køkkenet, men kig til kringlerne ofte.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere