Billig hunde og katte foder

af okt 21, 2015Husholdning4 Kommentarer

Jeg har med stor succes fremstillet min egen hunde og kattemad.
Jeg har gennem noget tid tænkt meget på hvordan hunde og katte har overlevet inden tørfodret kom til.
Her kommer min elsket farmor igen ind i billedet, for hun gav hele banden leverpostejsmadder som var skåret i små stykker.
Hunde såvel som katte fik mad 1 gang dagligt og der med færdig bum. Dengang var der ikke så meget vrøvl med det at fodre sine dyr, og jeg skal lige hilse at sige “der var ingen der led nogen nød hos min farmor og farfar”.

Jeg har så udviklet hendes koncept noget og har fået nogle dyr som trives rigtig godt på mit hjemmelavet foder.

Jeg syntes lige at jeg har diskuteret ideen meget med min niece og gudbarn Ida, fordi Ida har studeret hundemad og deres trivsel nøje i forbindelse med en skoleopgave. Så farmor skal ikke have hele æren for min idé.

Vores hunde har efter indtagelse af mit hjemmelavet foder fået den flottestepels og deres afføring ser meget sundere ud.
Derudover drikker de ikke nær så meget vand, da de får en del væske gennem kosten.

Det der også bør nævnes som en sidegevinst ved at give dyrene mit foder er at jeg har halveret udgifteren på foderkontoen, hvilket ikke er så lidt. Hos os svare det til at vi er gået fra 1200,- kroner hver 5. uge til 600,- kroner for en tilsvarende periode.

Jeg kommer rå presset hvidløg i, som bevirker at lopperne ikke bider på dyrene, Derved er du fri for at dryppe dine dyr i nakken med giftstof, og så spare du også penge på den konto (hos os 3-400 kr. om året).

Her får du opskriften på min sunde og billige hundemad. (til 2 hunde og 1 kat i 3-4 dage).

1 kg. ris
1 kg. frosne grøntsage (find dem der er på bud i ditsupermarked)
500 gr. leverpostej ( brugsen den billige)
3 dl olie
1 hvidløg (alle fed i løget)

fremgangsmåde:
kom risene og grøntsagerne i en gryde og held koldt vand over (ca. dobbelt så meget vand som der er ris og grønt). Kog op under låg, og sluk for blusset såsnart det koger. Lad dem stå og trække i vandet til alt vand er suget op.
Pil hvidløget og alle fed og pres dem.
Leverpostejen moses med de rå presset hvidløgsfed og olie.
Når risene og grøntsagerne har trukket færdigt og vandet er suget op,  blandes massen med olien, postejen og hvidløget.

Foder der dufter himmelsk. Det dufter så godt at der er flere der har sagt at de gerne vil smage lidt.

Jeg er fuldt ud klar over at der skal være et overskud i din hverdag for at kunne lave denne gode mad til dine dyr, men det er en af de steder vi spare mange penge ved at jeg går hjemme.
Sammen med alle de andre steder vi spare så er der pludselig til det der svare til en løn til mig. Jeg får ikke pengene i rede kontanter, men jeg får det ved at jeg har en familie som fungere og ved at vi kan lave nøjagtig det vi vil når alle har fri.

4 Kommentarer

 1. Husmoder

  Til jeres info skal jeg dog oplyse om at der er nogen der påstår at hvidløg er giftigt for hunde. Det er sikkert også sandt nok, men når man ser på hvormaget der giftigt for hunde og katte, så burde mine og mine bedsteforældres hunde dø i en ung alder….det er de ikke. De er blevet tudse gamle. Jeg tænker lidt på hvem der skriver disse ting?? er det dem der laver fodret?? Nu vi er inde på gift, så vil jeg på det kraftigste fraråde at man bruger det rene gift i nakken på hunde og katte. DET ER VILDT GIFTIGT, og hvis man kommer til at røre dryppe-stedet kort efter får man selv noget af giften. Hvad når det er små børn der får det på fingrene og derefter putter dem i munden.
  Tænk over det og igen vær lidt kritisk når du er forbruger….

  Svar
 2. Livet med hund

  Det er et interessant projekt, du har gang i. Det er nogle år siden nu. Fungerer det stadigvæk?
  Hvad man fodrer sin hund med er ret vigtigt. Tørfoder er den nemme måde at sikre sig, at hunden får alt det, den har brug for. Hvis man altså ikke køber det allerbilligste. Men der er også mange, der selv laver mad til deres hunde.
  Ris er godt og mildt for en hundemave. Leverpostej er meget fedt, så det kan være lidt hårdt ved en hundemave. Måske er de i kombination helt okay?

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Livet med hund

   Først en stor tak for din forespørgsel. Vi bliver altid glade når vore blog bliver læst.

   Uha ja det er nogle år siden jeg har skrevet dette indlæg, men det fungere til dels stadig sådan.
   Det vil sige at den ene af vore hunde har fået allergier, og vi har derfor måtte ty til noget andet foder.
   Det foder vi giver ham er tørfoder (analagenic, hedder det). det problem vi har med det er at han skider op til 4 gange dagligt, men allergien er næsten væk.
   De 2 andre hunde får nu deres tørfoder (taste of the wild, fisk og kartoffel) blandet med ris og opblødt i vand – ingen leverpostej, og det fungere rigtig fint.

   Vi har nu 2 labradorer og en lille foxterrier.

   De bedste Hilsner
   Husmoderen

   Svar
  • Husmoderen

   Kære rette vedkommende
   Grundet travlhed på gården ser jeg først dit skriv nu. Det beklager jeg meget, men sådan er det nu engang når man har en stor køkkenhave der skal passes.
   Svaret på dit spørgsmål om vi stadig fodre på den måde. Svaret er nej. Vi fandt et foder som var noget bedre for vore ene hund som har allergier. Fodret hedder tast of the wild og er med laks og kartoffel. Det problem der er med det er at hundene kan få krystaller i deres urin og derved kommer der blod med i urinen. Men det klare vi med at vi blander det lidt op med ris. Og det ser ud til at gå fint med det.

   Men hold nu op det er ikke nemt at have en hund med allergier- det er en jungle at finde det rette foder til netop dén hund med de allergier.
   Men ak o´ve. vi prøver at gøre det bedste vi kan for de små kræ.

   Har du nogen gode råd så vil vi hjertens gerne hører om dem, kan du tro.

   Har du set at vi siden dette indlæg har fået en foxer?

   De bedste Hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere