Leverpostej og dagens tip

af aug 31, 2015Madopskrifter0 Kommentarer

Inden du får min opskrift på leverpostej vil jeg lige give dig et lille spare fif.
Når jeg bager leverpostej kommer jeg farsen i en brød form som kan anvendes igen og igen. Derved spares der mange penge på indkøb af foliebakker, og miljøet bliver skånet for unødig forurening.
Når jeg er igang med at lave fars til leverpostej, laver jeg altid en stor portion, da det er nemmere.
Jeg bager kun 1 eller 2 af postejene og kommer resten rå i fryseren. (husk at skrive dem på din fryserliste, så den er opdateret).
Postejen kan sagtens fryses efter bagningen, men jeg syntes den bliver grynet når den tages op og skal spises. Derfor fryser jeg dem rå og bager efterhånden som de bliver taget op af fryseren. På den måde få du oftere nybagtleverpostej.

opskriften er til 5 posteje

1200 gr. svine el. kalvelever ( jeg har til denne postej brugt kalvelever, da det var det jeg havde)
500 gr, spæk (vigtig ingrediens, da det er fedtet der sætter smagen og sørger for at postejen ikke bliver tør)
800 gr. løg
7 spsk. hvedemel
4 æg
1 l. sødmælk
1/4 l. fløde
4 tsk salt
1 tsk peber
ansjoser ( 32 gr. drænet vægt) eller marineret sild hvis du ikke har ansjoser

evt. bacon til at pynte toppen med

kom kød, spæk og løg gennem kødhakkeren (2 gange hvis du ønsker en finthakket postej). bland de øvrige ingredienser i og kom massen i smurte bageforme. (jeg bruger små brødforme, men mindre forme kan også bruges. Derved skal du bare være opmærksom på at bageiden skal være kortere)
bages ved 180 grader (ikke varmluft) 45 min. – 1 time.

Råd: Det er en rigtig god idé at bage et franskbrød samme dag som du bager leverposteg, fordi det smager vildt godt med nybagt leverpostej på nybagt franskbrød.
Og så har du jo gang i ovnen alligevel, så du skal ikke varme den unødigt op.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere