Nu sker det. Det er nu tomaterne modnes i hobevis. Vi har så mange tomater at jeg dagligt kan koge en grydefuld for at hengemme i fryseren til vinterens sammekogte simreretter, og til supper.
Lige nu siger kalenderen at vi har den første forårs måned. Trods det er det ekstremt varmt og lysten til at lave mad er nærmest lige nul.
Vi skal dog have lidt at spise trods det at det er varmt. I den forbindelse kom jeg i tanke om at jeg kunne lave en kold tomatsuppe. En kold tomatsuppe er også god i disse dage, for jeg skal sige jer, at husbonden har tilraget sig en mandeinfluenza. Jeg har lige haft en næsten tilsvarende virus, men den bider jo ikke så hårdt på os kvinder- Eller hvad mener I?
Nå men min tomatsuppe lavede jeg på følgende måde.
6 portioner
1 kg. tomater
2 almindelige løg
½ hvidløg (jeg brugte et helt, fordi vi er forkølet. Suppen blev rigtig god)
1 håndfuld frisk basilikum
1 grøn peberfrugt
saften fra 1 økologisk citron
1 spsk olivenolie
topping
creme fraiche
2 grøn peberfrugt.
Arbejdsgang:
skyld og ordne grønsagerne og kom dem i en blender.
GEM LIDT AF DEN GRØNNE PEBERFRUGT TIL TOPPING
hæld suppen i en serveringsskål og stil den på køl til serveringen.
Top med cremefraiche, basilikumblade, og lidt fintskåret grøn peberfrugt.
Bon appetit
0 kommentarer